Sander Stienstra - Muziekale leiding/toetsen.
”we gaan de nummers er in rammen op een manier zoals een echte rock-band dat doet!” Dit was mijn slogan bij de start in Oktober vanwege het feit dat er op dat moment geen bladmuziek voorhanden was en ook geen dirigent. Zo gezegd, zo gedaan. Met een basisbezetting van drums, bas, gitaar en toetsen zijn we de eerste maanden bezig geweest om de basisstructuren van de nummers in te studeren. Vanaf februari spelen ook de blazers mee, waarvoor Johannes Reijenga, speciaal arrangementen
uitgewerkt heeft voor een groot deel van de nummers. Best wel even wennen hier en daar, als je bedenkt dat de band bestaat uit een ploeg mensen afkomstig vanuit 2 muzikale werelden; de ene helft uit de korpswereld en de ander helft meer uit het (cover)band circuit.
Des te knapper is het om te zien waar we nu staan! Ik bewonder hierbij de inzet van de bandleden enorm: 2 avonden in de week repeteren en daarnaast wordt er ook thuis heel wat tijd en energie, in dit project gestoken!
We zijn allemaal erg onder de indruk van de complexheid van de muziek van JCS. Enerzijds de lekkere stevige en swingende liedjes, anderzijds de erg mooie ballades, waarbij in beiden de vreemde maatsoorten elkaar in hoog tempo afwisselen! Ook zo wonderbaarlijk is het, dat je op het moment dat je de muziek echt instudeert er pas achter komt, dat bepaalde fragmenten steeds weer worden herhaald, terwijl je dit bij het beluisteren van de muziek helemaal niet opgevallen was!

Mijn muzikale leven ziet er ongeveer als volgt uit:
Als jongetje van een jaar of 12 ben ik begonnen met keyboardles (bij de muziekschool was het op dat moment niet verplicht eerst blokfluit te volgen….dat kwam mooi uit want dit leek me toen absoluut niet cool!). Na een paar jaar begon ik mijn eerste bandje (en er volgden meer!). Toen werd het echt leuk! Muziek maken met anderen is prachtig mooi!!
Op dit moment vorm ik samen met Atsje een duo (we noemen onszelf SA!) waarbij we heel puur, alleen piano en zang, liedjes ten gehore brengen op

plaatsen waar muziek sfeerverhogend is. Wanneer nodig breiden we SA! uit tot een voltallige band. Daarnaast speel ik, wanneer de gelegenheid zich voordoet in project bandjes of als invaltoetsenist.
Naast het spelen als toetsenist ben ik studio technicus, waarvoor ik een aantal jaren terug een opleiding hebt gevolgd in Hilversum.
Een erg mooie en creatieve manier om met muziek bezig te zijn.
De opname projecten doe ik vaak samen met Atsje als onderdeel van De Muzykpleats (hier verteld Atsje zo meer over). Op onze site kun je opnames beluisteren.

Ik kijk uit naar de voorstellingen!!! Sander

Neem gerust een kijkje op onze eigen website:
www.muzykpleats.nl


Mail ons | Contact | Het openluchtspektakel is onderdeel van de festiviteiten rond De Tynje 100 | ©Hans